ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisarul Johannes Hahn a reiterat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova

12:22 | 17.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul UE pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, în marja Conferinţei de securitate de la Munchen, relatează MOLDPRES citând Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Oficialii au discutat despre acțiunile Republicii Moldova în realizarea agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiţionalităţilor aferente acordării asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene. Premierul Pavel Filip a evocat determinarea autorităţilor de a menţine ritmul înalt de implementare a condiționalităților stabilite cu UE, asumându-şi obiectivul de a accelera acest proces în pofida anului electoral.

Printre principalele reforme au fost evidențiate reforma sistemului judiciar, implementarea noii legi privind spălarea banilor şi adoptarea legii cu privire la activitatea ONG-urilor. Prim-ministrul a specificat că aceste exemple vin să confirme determinarea autorităţilor de a continua avansarea pe calea integrării europene.

De asemenea, Pavel Filip a reiterat angajamentul Republicii Moldova în realizarea obiectivelor stabilite la Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017, în baza priorităţilor strategice ale ţării noastre.

Johannes Hahn a apreciat progresele obţinute şi determinarea Guvernului de a continua implementarea reformelor într-un ritm susţinut, menţionând totodată sprijinul UE pentru realizarea Acordului de Asociere semnat cu Republica Moldova. 

img18001292

img18001292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!