ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Schiorul Nicolae Gaiduc s-a clasat pe locul 106 la Olimpiadă

13:52 | 17.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Schiorul moldovean Nicolae Gaiduc s-a situat ieri pe locul 106 printre 118 sportivi, care au evoluat la proba schi fond pe distanța de 15 kilometri, stil liber, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud), relatează MOLDPRES.

El a sosit la finiș cu aproximativ 10 minute întârziere față de elveţianul Dario Cologna, care a cucerit medalia olimpică de aur. "A fost o cursă foarte grea. Traseul este foarte dificil. Sunt dezamăgit. Pot mai mult", a declarat pentru mass-media schiorul după încheierea cursei.

Austriacul naturalizat Christopher Hoerl a încheiat pe locul 40 evoluţia în proba masculină de coborâre la schi alpin.

În afară de acești doi sportivi în componența delegației moldovenești s-au mai aflat la Olimpiadă, conform unor surse care au solicitat anonimatul, încă cel puțin cinci persoane. Site-ul Comitetului Național Olimpic și Sportiv nu a făcut publică componența delegației.

Până în prezent 15 sportivi dintre care 8 naturalizaţi au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă. Recordul de prezenţe îl deţine Elena Gorohova, care a evoluat la patru ediţii a Olimpiadelor Albe. Cea mai bună performanţă a înregistrat-o rusoaica naturalizată Natalia Levcenkova la Olimpiada din anul 2006, unde a ocupat locul 8 la proba de biatlon 15 km individual. 

Republica Moldova a debutat la Jocurile Olimpice în 1994. Sportivii care au reprezentat-o au fost Vasile Gherghi și Elena Gorohova. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18001294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!