ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indonezia va cumpăra 11 avioane de luptă ruseşti

14:43 | 17.02.2018 Categorie: Externe

Jakarta, 17 feb. /MOLDPRES/. Indonezia a semnat un contract pentru achiziţionarea a 11 avioane de vânătoare Sukhoi Su-35 din Rusia în valoare de 1,14 miliard de dolari, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului indonezian a Apărării, citat de AFP, AGERPRES și MOLDPRES.

Două dintre aparate vor fi livrate în august 2018, alte şase în termen de 18 luni, iar ultimele trei - după alte cinci luni, a precizat purtătorul de cuvânt Totok Sugiharto, adăugând că responsabili din cele două ţări semnaseră contractul miercuri, la Jakarta.

Indonezia şi Rusia semnaseră la începutul lunii august a anului trecut un protocol pentru livrarea unor avioane militare ruseşti în schimbul unor materii prime indoneziene precum ulei de palmier, ceai şi cafea.

Purtătorul de cuvânt indonezian nu a precizat sub ce formă va fi efectuată plata avioanelor achiziţionate.

(Editor L. Alcază)

img18001297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!