ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-germană, discutată de premierul Pavel Filip şi consilierul Cancelarului german în domeniul afacerilor externe

16:01 | 17.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru la Munchen, prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Jan Hecker, consilier în domeniul afacerilor externe al Cancelarului federal al Germaniei. Părțile au avut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-germană şi realizarea reformelor europene în țara noastră, relatează MOLDPRES citând Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Premierul a exprimat recunoștință pentru sprijinul politic constant acordat de Germania parcursului european al Republicii Moldova. În context, Pavel Filip a menționat că mizează pe buna desfăşurare a reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova din 26 februarie curent, la Bruxelles.

Totodată, șeful Executivului a mulțumit Germaniei pentru susținerea procesului de reglementare transnistreană, inclusiv pe parcursul anului 2016, când Germania a exercitat Președinția OSCE.

În context, Jan Hecker a declarat că Germania va sprijini în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, implementarea reformelor, acțiunile pentru modernizarea și eficientizarea activității instituțiilor publice din țara noastră.

img18001301

img18001301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!