ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un membru al grupării „Patron” a fost reținut pentru șantaj

10:42 | 19.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Un membru al organizației criminale „Patron” a fost reținut pentru șantaj și amenințare cu moartea, transmite MOLDPRES.

Acesta, împreună cu alți suspecți, ar fi șantajat și estorcat de la 2500 lei până la 1000 euro, de la mai multe persoane, sub diferite pretexte inventate, amenințându-le cu moartea. Banii erau depuși în așa-numitul „obșciak” – vistieria clandestină a organizației criminale.

Învinuitul și complicii săi sunt membrii activi ai unei grupări criminale, care fac parte din organizația criminală „Patron” liderul căreia, în prezent, îşi ispăşeşte pedeapsa într-un penitenciar din România.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii l-au reținut pe așa-numitul „supraveghetor”, care este în vârstă de 50 de ani, domiciliat în satul Sireți, raionul Strășeni. Anterior, acesta a fost condamnat pentru infracțiuni similare. Actualmente, el este arestat pe un termen de 30 de zile.

Totodată, au fost localizați și imobilizați unii din membrii activi ai grupării menționate, la care au fost desfășurate percheziții. În urma operațiunii au fost ridicate droguri, muniții aflate în circuit ilicit, un pumnal ce aparține învinuitului, precum și alte obiecte.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la șapte ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!