ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

11:34 | 19.02.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de Stat Tatiana Molcean a participat la Conferinţa internaţională dedicată executării deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului în cauzele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova

Chişinău, 19 feb. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat Tatiana Molcean a participat astăzi, 19 februarie 2018, la Conferinţa internaţională dedicată executării deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pronunțate în cauzele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În discursul său, Tatiana Molcean a subliniat importanţa supravegherii executării integrale a deciziilor CEDO, precum şi identificării soluțiilor juridice pentru depășirea situațiilor de blocaj în ceea ce privește punerea în aplicare a hotărârilor în cauzele privind regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în special Catan și alții vs. Republica Moldova şi Federația Rusă.

Totodată, Secretarul de Stat a ţinut să precizeze că autorităţile de la Chișinău atribuie o importanță majoră dosarului în cauză, inclusiv din perspectiva asigurării accesului la instruirea de calitate și funcţionării adecvate a şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană a ţării noastre.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!