ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul SIS a demisionat din funcție

10:00 | 20.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vitalie Pîrlog, a demisionat din funcție, comunică MOLDPRES.

O cerere în acest sens a fost depusă în Parlament.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către reprezentanta Serviciului de presă al Legislativului, Liliana Anghel.

Pîrlog a fost propus în această funcție de către majoritatea parlamentară, iar la 21 decembrie candidatura sa a fost susținută de Legislativ.

Vitalie Pîrlog este de profesie jurist, specializat în Drept internațional. Pe parcursul carierei sale, a fost reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la CEDO, membru al Comitetului Director pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, membru al Comisiei Europene pentru Eficacitatea Justiției a Consiliului Europei, membru al Comitetului de Experți pentru ameliorarea procedurilor de protecție a drepturilor omului din cadrul CDDH al Consiliului Europei, conducător al delegației moldovenești la Comitetul European pentru problemele penale al Consiliului Europei. Din aprilie curent, el a deţinut postul de președinte al Comisiei de Control al Fișierelor din cadrul INTERPOL.

În 2006, Pîrlog a fost numit în fruntea Ministerului Justiţiei, iar în perioada 14-25 septembrie 2009 a deținut interimatul funcției de prim-ministru al țării.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!