ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane vor fi judecate după decesele din mina de la Pașcani

10:50 | 20.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele Cooperativei de Producţie „Orizont Extragere” din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii subterane de muncă vor compărea pe banca acuzaţilor. Suspecții vor fi judecați pentru încălcarea regulilor de securitate la efectuarea lucrărilor de exploatare minieră, soldată cu decesul a trei persoane, transmite MOLDPRES.

Cazul a avut loc pe 20 noiembrie 2017 în mina de calcar aflată în apropiere de satul Paşcani, raionul Criuleni. În timp ce se efectuau lucrări de tăiere a pietrei, din tavan au căzut rocile de calcar pe o suprafaţă de circa 90 metri pătraţi, fapt care a provocat decesul a trei angajaţi.

Totodată, procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Este vorba de un teren, un apartament şi trei automobile.

Doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina și au încheiat cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. În prezent, cei trei au interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă de la trei la 10 ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!