ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

11:48 | 20.02.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de Stat Tatiana Molcean a participat la masa-rotundă privind implementarea Convenţiei Lanzarote în Republica Moldova: provocări şi bune practici

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. La 20 februarie 2018, Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, a participat cu un cuvânt de salut în cadrul mesei-rotunde dedicate implementării Convenţiei Consiliului Europei privind protecţia copiilor împotriva exploatării şi abuzurilor sexuale (Convenţia Lanzarote) în Republica Moldova: provocări şi bune practici.

În intervenţia sa, Tatiana Molcean a evidenţiat rolul abordării multi-dimensionale a abuzului asupra copiilor, cu implicarea tuturor părţilor vizate, o atenție deosebită acordând aplicării în practică a mecanismului de considerare a voinței copilului la toate nivelurile: guvernamental, local, familie, școală, sistemul judiciar.

De asemenea, a fost subliniată adoptarea de către Guvernul Republicii Moldova a Planului de acțiuni privind promovarea siguranței pe Internet a copiilor și adolescenților (2017-2020), Planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului (PNADO III 2018-2022); susţinerea de către delegaţia RM la Geneva a Raportului naţional periodic privind implementarea Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului; precum şi importanţa domeniilor de cooperare în baza Planului de Acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova (2017-2020), în special protecția instituțională și legală a copiilor.

Totodată, Secretarul de Stat al MAEIE a reiterat importanţa continuării cooperării cu partenerii internaţionali, în vederea discutării provocărilor cu care se confruntă societăţile noastre și identificării celor mai bune soluții la problemele actuale, în avantajul copiilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!