ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Tudor Ulianovschi a prezentat în Parlamentul bavarez o comunicare despre situația social-economică și politică din R. Moldova

13:28 | 20.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei sale de lucru în Statul Liber Bavaria, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, a prezentat luni în Landtagul bavarez (parlamentul) o comunicare despre situația social-economică și politică din ţara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Evenimentul a fost moderat de Eberhard Sinner, ex-ministru de stat al Bavariei și membru al legislativului bavarez, preşedintele Forumului Economic Est Vest. Ministrul moldovean de externe s-a referit în cadrul prezentării sale la oportunităţile cooperării economice moldo-germane, posibilitățile şi domeniile prioritare de investiții, evocând exemplul pozitiv a două mari companii bavareze - Draxlmaier şi Knauf - prezente deja în Republica Moldova. În cadrul dezbaterilor, oficialul moldovean a salutat ideea organizării în viitorul apropiat a unui forum economic moldo-german la Chișinău.

La eveniment au asistat circa 40 de persoane (jurnalişti, politicieni, oameni de afaceri).

Statul Liber Bavaria este unul dintre cei mai mari subiecţi ai federaţiei germane, având o populație de 13 milioane de locuitori și un PIB nominal anual de peste 600 miliarde de euro.

img18001350

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!