ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forţele turce vor asedia în următoarele zile oraşul sirian Afrin, anunță președintele Erdogan

13:57 | 20.02.2018 Categorie: Externe

Ankara, 20 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, marţi, că forţele turce vor iniţia în zilele următoare operaţiunile de asediere a oraşului Afrin, pentru a elimina prezenţa miliţiilor kurde din nord-vestul Siriei, informează site-ul agenţiei publice de ştiri Anadolu, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Turcia a intrat în zona Afrin din Siria "pentru a face regiunea locuibilă şi sigură", a declarat Erdogan, adăugând că securitatea "durabilă" a regiunii este de "cea mai mare" importanţă pentru Ankara.

"Centrul oraşului Afrin va fi asediat în zilele următoare", a mai afirmat liderul turc. "Aşa că ajutorul extern care vine în oraş şi în regiune va fi întrerupt", a completat preşedintele.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă antikurdă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia Afrin.

Ankara consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliate cu mişcarea insurgentă separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia, SUA şi UE.

(Editor A. Răileanu)

img18001353

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!