ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat Planul național de acțiuni pentru implementarea Rezoluției ONU privind rolul femeilor în asigurarea păcii și securității

16:16 | 20.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a condus astăzi lucrările ședinței grupului de lucru la nivel înalt și tehnic responsabil de elaborarea Planului național de acțiuni (PNA) cu privire la implementarea Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU privind rolul femeilor în asigurarea păcii și securității, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul ședinței, Vicepremierul a specificat importanța implicării femeilor în procesele politice și decizionale din diverse domenii, punctând în acest sens experiența pozitivă a Suediei.

În cadrul evenimentului, care a avut loc cu participarea reprezentanților autorităților administrației publice centrale și locale, dar și a exponenților societății civile, consultantul național Natalia Albu a prezentat proiectul final al PNA, care a fost supus dezbaterilor.

Planul în cauză a fost aprobat de principiu, urmând să treacă procedurile de avizare și de consultare publică cu instituțiile interesate, cu definitivarea și promovarea acestuia în termeni restrânși.

img18001362

img18001362

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!