ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrian Candu: „Când vorbim despre viitorul Republicii Moldova apar amenințări că vine iarna”

17:05 | 20.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Când vorbim despre viitorul Republicii Moldova și unde vrem să fim, cu regret, apar elemente de securitate, amenințări că vine iarna și sancțiuni economice. Săptămâna viitoare organizăm, pentru prima data în istoria Parlamentului Republicii Moldova, o conferință pe Securitate, la care vom avea peste 15 delegații, inclusiv la nivel de conducere a Parlamentelor, experți notorii pe securitate. Evenimentul este organizat împreună cu colegii din Georgia, Ucraina și în parteneriat cu Consiliul Atlantic. 

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului Andrian Candu, la o întâlnire cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea relații internaționale, științe politice și administrative, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Potrivit președintelui Parlamentului, ca să trecem prin toate transformările în fiecare domeniu trebuie ca fiecare dintre noi, fiecare cetățean, să înțeleagă că de noi depinde cât de repede vom face parte din lumea occidentală și vom deveni eligibili pentru Uniunea Europeană.

Totodată, întrebat despre geopolitică și alegeri Andrian Candu a spus ”cu cât mai mult de apropiem de alegeri și exercițiul democratic apar dispute geopolitice, despre limbă, stataliști, unioniști, deoarece politicul slab ridică subiecte de identitate pentru că este mult mai simplu să divizezi țara în Est și Vest, să-ți asumi o parte din alegători și să mergi în alegeri”. El a optat pentru fortificarea instituțiilor, lupta cu corupția și aplicarea legii egal pentru toți locuitorii țării.

Studenții l-au întrebat pe președintele Parlamentului despre lupta cu corupția, reforme, programul Prima Casă și tichetele de masă, precum și au discutat despre disciplină, stat de drept, responsabilitate și modele de dezvoltare.

Lecția publică de astăzi a avut loc în cadrul manifestărilor prilejuite de marcarea, în perioada 19-23 februarie 2018, a Zilelor Studentului FRIȘPA.

img18001366

img18001366

img18001366

img18001366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!