ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională a semnat un acord de parteneriat cu Centrul de Excelență în Industria Ușoară

18:09 | 20.02.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Un acord de parteneriat a fost semnat astăzi de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară, informează MOLDPRES.

Cele două instituţii au convenit să iniţieze colaborarea în bază de parteneriat pe multiple planuri de interes, în domeniul educaţional şi cultural prin promovarea lecturii şi valorificarea patrimoniului naţional şi universal în domeniul ştiinţific şi de cercetare.

În cadrul evenimentului, directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că un asemenea acord  este o premieră pentru instituţia pe care o conduce.

„Îi mulţumesc pe această cale directorului Centrului de Excelenţă în Industria Uşoară, Alexandra Raeţchi,  care a susţinut iniţiativa noastră. Suntem două instituţii subordonate Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Noi vom pune la dispoziţia utilizatorilor din această instituţie informaţia necesară, ei vor avea acces la baza noastră de date şi vor primi în bază de împrumut cărţile de care au nevoie în procesul educaţional şi instructiv. La rândul lor, elevii şi profesorii se vor implica activ în activităţile social-culturale organizate de bibliotecă. Pentru început, am venit cu o donaţie de carte pentru elevi şi profesori – 100 de volume, literatură de care ei au nevoie”, a  subliniat Elena Pintilei.

La rândul său, Alexandra Raeţchi, directorul Centrului de Excelenţă în Industria Uşoară, a afirmat că acest acord va fi benefic pentru ambele părţi şi, înainte de toate pentru cei peste 100 de elevi şi angajaţii instituţiei. „Centrul nostru nu dispune de o bibliotecă atât de bogată, iar aici, la Biblioteca Naţională, elevii şi cadrele didactice vor avea acces la literatura necesară. De asemenea, noi vom participa cu plăcere la manifestările culturale organizate de Biblioteca Naţională”, a mai spus Alexandra Raeţchi.

Centrul de Excelenţă în Industria Uşoară a fost deschis în 2016 în baza şcolii tehnice profesionale nr. 8, la care a fost arondată şi şcoala tehnică profesională nr. 1. Instituţie pregăteşte cadre la specialitatea modelarea, proiectarea şi tehnologia confecţiilor din ţesături. De asemenea, elevii au posibilitatea să însuşească una din cele şapte meserii: croitor-cusător, croitor-confecţioner, cusător în industria confecţiilor, croitor confecţioner îmbrăcăminte la comandă ş.a.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18001372

img18001372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!