ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:18 | 20.02.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Radu Rebeja a participat la ceremonia de deschidere a campionatelor naționale la sport universitar

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Astăzi, 20 februarie, în incinta Complexului sportiv al Universității de Stat de Medicină şi Farmacie ,,Nicolae Testemiţanu” a avut loc ceremonia de inaugurare a campionatelor naționale la sport universitar.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în domeniu tineretului și sportului, Radu Rebeja le-a urat mult succes sportivilor, mulțumindu-le pentru faptul că promovează modul sănătos de viață în rândul tinerilor. Totodată, secretarul de stat i-a îndemnat să continue să practice sportul, dar să nu neglijeze și studiile. Oficialul a dat asigurări că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să susțină sportul universitar, dat fiind faptul că dezvoltarea domeniilor tineret și sport reprezintă o prerogativă a instituției pe care o reprezintă.

Campionatele naționale la sport universitar se organizează începând cu anul 1995. Conform calendarului acțiunilor sportive naționale și internaționale pentru anul 2018 sunt preconizate organizarea a 19 campionate naționale universitare, cu participarea a peste 3000 de studenți la următoarele probe sportive: baschet, volei, șah, atletism, înot, fotbal, judo, lupte libere, triatlon forță, tenis de masă, handbal, badminton etc. Ulterior, cei mai buni sportivi vor participa la campionatele mondiale universitare, dar și la cea de-a XXX-a ediție a Universiadei de vară care va avea loc în luna iulie 2019 în orașul Napoli, Italia.

Menționăm că organizarea acestor competiții are loc cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!