ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene 

18:51 | 20.02.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de Stat Tatiana Molcean l-a primit pe Alfredo Conte, consilierul Reprezentantului Special al Preşedinţiei italiene a OSCE

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat al afacerilor externe şi integrării europene, Tatiana Molcean, l-a primit astăzi, 20 februarie 2018, pe Alfredo Conte, consilierul Reprezentantului special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean Franco Frattini. Alfredo Conte efectuează o vizită de documentare în Republica Moldova, anticipând vizita Reprezentantului Special Franco Frattini preconizată pentru luna martie.

Interlocutorii au vorbit despre priorităţile Președinției italiene orientate eforturilor de promovare a securității și stabilității în arealul OSCE şi au efectuat un schimb de opinii pe marginea procesului de negocieri în dosarul transnistrean, fiind subliniată importanţa implementării în deplină măsură a înţelegerilor convenite cu atenţie pentru problemele prioritare de pe agenda negocierilor care nu suferă amânare.

Demnitarul moldovean şi-a exprimat speranţa că Preşedinţia italiană a acestei Organizaţii va menţine dinamica pozitivă înregistrată anul trecut pe respectivul dosar.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!