ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

10:14 | 21.02.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. 

Vicepremierul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Ministrul Plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte

Vicepremierul Cristina Lesnic a avut ieri o întrevedere cu Ministrul Plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte, cu participarea șefului Misiunii OSCE în Moldova Michael Scanlan.

După cum s-a convenit în cadrul convorbirii telefonice din 9 februarie curent dintre Viceprim-ministrul Cristina Lesnic și Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Fr. Frattini, scopul vizitei Ambasadorului Alfredo Conte a constat în documentarea cu evoluțiile înregistrate pe problematica transnistreană și în purtarea unor consultări vizavi de posibilitatea facilitării dialogului Chișinău-Tiraspol de către partea italiană.

Vicepremierul a adus la cunoștință ultimele progrese obținute în realizarea documentelor sectoriale semnate în negocieri în anul 2017, a punctat abordările Chișinăului și măsurile întreprinse pentru a avansa dialogul și pe marginea altor subiecte ce au fost determinate ca priorități în Protocolul de la Viena (27-28 noiembrie 2017), a menționat că motto-ul cu genericul „Dialogue, Ownership, Responsibility” va servi drept un ghid de activitate pentru anul în curs, precum și a salutat obiectivele Președinției italiene să faciliteze valorificarea progreselor anului trecut.

La rândul său, Alfredo Conte a lăudat părțile pentru implementarea în comun a înțelegerilor semnate anul trecut și a subliniat necesitatea de a finisa negocierea subiectelor prioritare restante, inclusiv, până la finele lunii februarie, a mecanismului care ar permite participarea mijloacelor de transport din Transnistria în traficul rutier internațional.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!