ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Bălţi a fost reţinut de CNA pentru trafic de influenţă

12:55 | 21.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Un bărbat din Bălţi a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie după ce a extorcat 760 euro de la doi soți, promiţându-le că îi va ajuta să obţină permise de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Naţional Anticorupţie, bărbatul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor angajaţi ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălți şi că îi poate determina să le dea calificativul „admis” la probe. Pentru soluţionarea problemei, bărbatul ar fi pretins şi primit de la cei doi soţi suma de 760 de euro.

Ulterior acesta a anunţat cuplul că banii pe care i-a primit nu sunt suficienţi pentru a mitui membrii comisiei şi a mai cerut suplimentar încă 250 de euro pentru a-şi onora promisiunea până la capăt.

În după-amiaza zilei de ieri, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie l-au reţinut pe suspect în momentul primirii celor 250 de euro.

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la şapte ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!