ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autocamioanele fără mărfuri pot traversa frontiera prin postul vamal „Costești”

13:12 | 21.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Autocamioanele fără mărfuri, cu excepția autocisternelor și a remorcilor de tip termos, pot traversa frontiera prin postul vamal „Costești”. Decizia a fost luată pentru a fluidiza circulația autovehiculelor marfare de la frontiera moldo-română, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, prin acest post a devenit posibilă și transportarea mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de Agent Economic Autorizat.

Traversarea acestui post vamal de către autocamioanele cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată în mai 2010, întrucât infrastructura era defectă și nu existau echipamente tehnice de control.

Ulterior, cu suportul Guvernului SUA, au fost repuse în funcție mai multe echipamente mobile de scanare și au fost diversificate instrumentele antifraudă precum: analiza riscurilor, informațiile operative sau controlul chinologic.

Inițial, echipamente mobile de scanare, au fost aplicate, în luna noiembrie a anului trecut, la postul vamal „Cahul”, unde și-a demonstrat funcționalitatea.

În context, Serviciul Vamal îndeamnă agenții economici și transportatorii de mărfuri să opteze și pentru aceste două posturi vamale, astfel încât să fie evitată suprasolicitarea celorlalte.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18001390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!