ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a fost deschis un nou centru comercial de tehnică agricolă

16:52 | 22.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Un nou centru comercial de tehnică agricolă a fost deschis astăzi la Comrat. Acesta este unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa maşinilor agricole din R. Moldova care cooperează cu mai multe uzine din lume, transmite MOLDPRES.

Prezent la eveniment, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat necesitatea modernizării și tehnologizării sectorului agricol. „Agricultura nu mai poate fi competitivă fără tehnologii. Sunt sigur că utilizarea tehnologiilor în agricultură va da rezultate mai bune, va face ca produsele noastre să aibă loc nu doar pe rafturile magazinelor din Republica Moldova, dar și pe cele din Uniunea Europeană și nu numai”, a subliniat Chiril Gaburici.

Filiala Agropiese TGR  din Comrat are o suprafață totală de peste două mii de metri pătrați de spațiu expozițional, săli de comerț, depozit de piese de schimb și un centru de deservire tehnică. De asemenea, aceasta are o parcare extinsă pentru transportul de mărfuri, cu drum de acces.

„Dacă în regiune vin investiţii pentru susţinerea sectorului agricol, înseamnă că acesta se dezvoltă, iar producătorii şi întreprinderile de profil vor beneficia de servicii şi tehnologii noi”, a relevat Irina Vlah, guvernatorul UTA Gagauz-Yeri.

Agropiese TGR Grup este unul dintre cei mai importanţi  operatori de pe piața mașinilor agricole din R. Moldova și are un sortiment variat de tehnică și utilaje agricole, piese de schimb. Compania a fost creată în 1993 și este cofondatorul firmei MTZ Lider Trade House din R. Moldova. Agropiese TGR Grup este dealerul oficial al mai multor uzine din Belarus, Turcia, Rusia, China, Polonia, Grecia, Franța, Brazilia etc. 

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18001432

img18001432

img18001432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!