ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donatorii internaţionali promit peste 400 de milioane de euro pentru forţa militară comună din Sahel

15:29 | 23.02.2018 Categorie: Externe

Bruxelles, 23 feb. /MOLDPRES/. Comunitatea internaţională s-a angajat vineri, în cadrul unei conferinţe la Bruxelles, să ofere o donaţie totală de 414 milioane de euro pentru forţa militară a grupului G5 din Sahel, pentru a ajuta la lupta împotriva terorismului şi pentru a aduce stabilitate în această regiune volatilă, relatează dpa, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

"Este mult peste aşteptările noastre iniţiale", a spus şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

Uniunea Europeană a promis în total 176 de milioane de euro, care includ bani din bugetul comun al blocului militar şi din contribuţii individuale ale statelor membre, a adăugat ea.

Conform estimărilor, Forţa Comună a G5 Sahel, care reuneşte militari din Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania şi Niger, ar avea nevoie de circa 500 de milioane de dolari pentru a fi pe deplin funcţională. 

(Editor L. Alcază)

img18001477

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!