ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a vizitat „Expovin Moldova 2018”

17:03 | 23.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi Expoziția internațională specializată de vinuri „Expovin Moldova 2018”. Evenimentul a reunit peste 90 de vinificatori din Republica Moldova, România, Ucraina, Georgia, Belarus, Azerbaidjan, Cehia, Slovacia, Ungaria, Italia, Spania și Canada, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, Prim-ministrul Pavel Filip le-a urat mult succes participanților la expoziție, subliniind că domeniul viticulturii și al vinificației este unul strategic pentru Republica Moldova. În context, premierul a menționat că astfel de evenimente reprezintă o metodă eficientă de promovare a vinurilor moldovenești pe plan internațional, dar și o posibilitate de preluare a celor mai bune practici în domeniu.

„Expovin Moldova 2018” reprezintă o platformă internațională a producătorilor de vin, unde sunt expuse vinuri, echipamente, materiale și tehnologii folosite în industria vinului. Astfel, este asigurată o cooperare eficientă a specialiștilor din industria vinului.

Evenimentul se desfășoară la Chișinău, în perioada 21-23 februarie. În cadrul expoziției a fost organizat și un concurs de degustare a vinului, la care au fost expuse peste 400 de probe de vin din 12 țări.

img18001485

img18001485

img18001485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!