ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul cazurilor de viroze a crescut în capitală

13:15 | 26.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Cazurile de infecții respiratorii acute atestă o creștere de peste 6% față de săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială a municipiului Chişinău, Irina Banova, în ședința săptămânală de astăzi a serviciilor primăriei, relatează MOLDPRES.

Sursa citată a specificat că în ultima săptămână, în capitală, s-au înregistrat peste 3840 de cazuri noi de viroze, față de aproape 3600 atestate acum două săptămâni. „Cele mai multe cazuri - 2200 au fost înregistrate la copii cu vârsta de până la 17 ani. Cei mai afectați sunt preşcolarii. Pe parcursul săptămânii trecute 94 de bolnavi au fost internați în spital, dintre care 44 de copii”, a afirmat Banova.

Totodată, aceasta a precizat că în ultima săptămână în Chişinău s-au îmbolnăvit de gripă 87 de persoane, dintre care 74 copii.

Medicii epidemiologi atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!