ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au suferit hipotermii din cauza frigului

10:54 | 28.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, după ce au suferit hipotermii din cauza frigului de afară, relatează MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat pentru agenţie că, cei trei bolnavi sunt persoane fără adăpost și sunt din localitățile Orhei, Hâncești și Chișinău. „Aceștia au fost spitalizați în instituțiile medicale. Totodată, nici o persoană nu a suferit degerături”, a spus Blănaru.

Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, Petru Craveţ, a specificat că, în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului de pe drumuri.

„Din numărul total, patru bolnavi au fost internați în instituția medicală, iar trei dintre cei patru au suferit intervenții chirurgicale. Celorlalte 16 persoane li s-a aplicat ghips. Cel mai des, oamenii suferă fracturi la mâini și picioare, iar cele mai vulnerabile persoanele sunt cele după vârsta de 50 de ani”, a afirmat Craveț.

Medicii-traumatologi recomandă populaţiei, în special oamenilor în etate, să se abţină de la călătorii prin oraş, pe timp de ninsoare şi polei. Dacă s-a întâmplat că aţi căzut jos şi simţiţi dureri grave în porţiunile de corp vătămate, rugaţi trecătorii să apeleze Serviciul 903. Nu întreprindeţi nimic până la sosirea medicilor, pentru că orice mişcare în plus ar putea agrava și mai mult traumatismele.

Meteorologii au anunţat Cod Galben de frig şi gheaţă cu intervalul de acţiune până pe 3 martie.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18001603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!