ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat bugetul Serviciului unic de urgență 112 pentru anul 2018

16:53 | 28.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, bugetul Serviciului unic de urgență 112 pentru anul curent, în sumă de 67 de milioane de lei, informează MOLDPRES, citând Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Cea mai mare parte din mijloacele financiare, circa 45,3 milioane de lei, este destinată procurării Sistemului informațional automatizat al Serviciului 112. Resursele vor mai fi utilizate pentru pregătirea și dotarea sediului Serviciului din comuna Băcioi, mun. Chișinău, și a celui din orașul Chișinău, precum și pentru cheltuieli curente.

Implementarea numărului unic european pentru apelurile de urgență 112 în Republica Moldova are scopul de a spori protecția populației pe întreg teritoriul țării, prin asigurarea serviciilor specializate cu informațiile necesare pentru o reacție promptă și adecvată. Serviciul urmează să devină funcțional la finele lunii martie curent, integrând numerele 901, 902 și 903. 

img18001628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!