ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a solicitat examinarea posibilităților de micșorare a prețurilor la medicamente

17:30 | 28.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, prim-ministrul Pavel Filip a menționat că, în condițiile economice actuale, sunt premise pentru micșorarea prețurilor la o gamă largă de medicamente, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului. 

Premierul a precizat că redresarea situației economice din țară și stabilizarea sistemului financiar-bancar au dus la aprecierea monedei naționale, astfel fiind create condiții pentru reducerea prețurilor la peste 1400 de medicamente, în medie cu 9%.

Șeful Executivului a menționat că discuțiile la acest subiect au fost deja inițiate și a solicitat autorităților responsabile să urgenteze procesul de examinare. „Nu trebuie să așteptăm, acest lucru este prevăzut în legislație și vreau chiar pentru săptămâna viitoare să aveți concluziile și să spuneți când putem purcede la micșorarea prețurilor la medicamente”, a subliniat Pavel Filip.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!