ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina: Petro Poroşenko aşteaptă în câteva săptămâni sosirea primului transport cu arme din SUA

18:41 | 28.02.2018 Categorie: Externe

Kiev, 28 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat miercuri că se aşteaptă ca primul transport cu arme din Statele Unite să ajungă în Ucraina în câteva săptămâni, transmit AGERPRES și MOLDPRES cu referire la Reuters.

În luna decembrie, SUA au provocat iritarea Moscovei după ce au aprobat furnizarea de arme pentru a sprijini Ucraina în conflictul de aproape patru ani cu rebelii separatişti proruşi din estul ţării.

''Primul transport ar trebui să vină în câteva săptămâni'', a spus Poroşenko într-o conferinţă de presă la Kiev.

Oficiali ruşi au apreciat că decizia Washingtonului de a livra arme Ucrainei este periculoasă, întrucât încurajează Kievul să utilizeze forţa în zona de conflict din estul ţării.

SUA susţin că armele pe care intenţionează să le furnizeze, printre care rachete antitanc Javelin, vor contribui la stabilizarea situaţiei şi nu pot fi folosite pentru cucerirea de teritorii.

Peste 10.000 de persoane au fost ucise începând din aprilie 2014 în conflictul în care se confruntă forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii separatişti sprijiniţi de Rusia. În pofida eforturilor diplomatice de pace şi a declarării unei încetări a focului, confruntări armate au loc constant în estul Ucrainei.

(Editor L. Alcază)

img18001640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!