ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gruparea de hackeri ruşi APT28 a atacat sistemele informatice ale Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării germane

19:21 | 28.02.2018 Categorie: Externe

Berlin, 28 feb. /MOLDPRES/. O grupare de hackeri ruşi cunoscută sub numele APT28 a atacat sistemele informatice ale Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării din Germania şi a sustras informaţii confidenţiale, relatează miercuri dpa şi Reuters, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

Guverne şi experţi în securitate din Occident susţin că există conexiuni între gruparea intitulată APT28 sau 'Fancy Bear' şi o agenţie de spionaj rusă şi că această grupare a fost implicată în atacurile cibernetice asupra Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA, înaintea alegerilor din 2016, şi camerei inferioare a parlamentului german în 2015.

De asemenea, gruparea rusă este suspectată de comiterea unui atac cibernetic asupra NATO.

Potrivit presei germane, care citează surse din domeniul securităţii, autorităţile au descoperit în luna decembrie atacurile asupra celor două ministere.

(Editor L. Alcază)

img18001641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!