ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Comitetului Olimpic American a demisionat în urma scandalului sexual din gimnastică

10:22 | 01.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Preşedintele Comitetului Olimpic American (USOC), Scott Blackmun, a demisionat din "motive de sănătate", dar în contextul unui imens scandal sexual care zguduie gimnastica de mare performanţă din Statele Unite, conform unui comunicat dat publicităţii de forul olimpic, citat de AFP, AGERPRES și MOLDPRES.

Scott Blackmun, în vârstă de 60 ani, se afla la conducerea Comitetului olimpic american de opt ani şi a anunţat că suferă de cancer la prostată.

După cum se cunoaşte, fostul medic sportiv Larry Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.

Procesele care i-au fost intentate lui Nassar (54 ani) au zguduit lumea gimnasticii şi sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

(Editor A. Răileanu)

img18001649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!