ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii sunt îndemnaţi să doneze sânge în cadrul unei companii sociale

10:51 | 01.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Moldovenii sunt aşteptaţi astăzi în mai multe oraşe ale ţării să doneze sânge în cadrul campanii sociale ”Donează sânge - Dăruieşte viaţă”, organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui și Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, campania are drept scop responsabilizarea populaţiei în special a tinerilor la subiectul donării voluntare de sânge. În cadrul evenimentului, fiecare donator va beneficia de pachete sociale.

În capitală au fost deschise puncte de colectare a sângelui într-un complex comercial din strada Decebal 23/1 şi la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui.

La Bălţi doritorii sunt aşteptaţi la punctele deschise în cadrul Centrului de Transfuzie a Sângelui şi la Universitatea de Stat “Alecu Russo”. La Cahul în Centrul de Transfuzie a Sângelui, iar la Comrat în cadrul spitalului raional.

Conform sursei citate, în Republica Moldova necesităţile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual de la 80 mii de donări, care acoperă la 130 mii de transfuzii de produse sanguine. Donatorii voluntari reprezintă forța de bază, în asigurarea asistenței hemotransfuzionale.

În anul 2017, numărul donărilor de sânge voluntare au constituit 86,2 la sută din numărul total de donări.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18001652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!