ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenori din Soroca şi Sângerei îşi vor dezvolta afacerile cu susţinerea Guvernului Cehiei

12:08 | 01.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Șase mici antreprenori din raioanele Soroca și Sângerei vor beneficia de suport financiar și mentorat din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare, prin intermediul unui proiect implementat de fundaţia cehă “People in Need” în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și o asociație obștească, transmite MOLDPRES.

Antreprenorii au fost selectați în urma unui concurs şi vor beneficia de câte un grant în valoare de cinci mii de euro. Astfel, cea mai bună idee de business de la Soroca a fost prezentată de două doamne care au înființat un centru multifuncțional de dezvoltare a copiilor și doresc să-și extindă afacerea, pentru a le oferi copiilor spații prietenoase pentru jocuri și învățare. La Sângerei, grantul a fost câștigat de către soții Violeta și Eduard Maniuc, care dețin un cabinet stomatologic și intenţionează să procure echipament modern pentru efectuarea radiografiilor dentare, ceea ce îi va ajuta să le ofere pacienților servicii de calitate.

Antreprenorii premiați cu diplome de gradul doi și trei vor beneficia, pe parcursul anului 2018, de mentorat din partea experților din Republica Cehă, care îi vor ghida în elaborarea strategiilor de dezvoltare a  propriei afaceri.

Cei șase antreprenori învingători, împreună cu alți douăzeci de mici antreprenori, rezidenți ai incubatoarelor de afaceri din Soroca și Sângerei, au finalizat recent programul de instruire Lean Canvas, care a durat zece săptămâni. În cadrul acestor studii, participanții au învățat cum să determine propunerea de valoare unică pentru businessul lor, cum să aleagă segmentele de piață și canalele de distribuție, precum și care sunt principiile elementare de marketing.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a R. Moldova”, finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat de către “People in Need” Moldova în perioada 2017-2019. „Datorită sprijinului partenerilor cehi vor fi create condiții mai bune pentru susținerea startup-urilor și aplicarea inovațiilor de către întreprinderile mici și mijlocii din zona de nord a țării”, au afirmat surse de la ADR Nord.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18001657

img18001657

img18001657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!