ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trenul Chişinău-Basarabeasca va începe să circule din 2 martie

13:11 | 01.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Trenul de pe cursa Chişinău-Basarabeasca va fi repus în circulaţie, cu începere din ziua de vineri, 2 martie, transmite MOLDPRES.

Garnitura va circula în zilele de vineri, cu pornire din Gara capitalei la ora 18.55. Returul din Basarabeasca va fi efectuat sâmbătă, la ora 02.02. 

Prețul tichetelor de călătorie pentru întreg traseul este de 26 lei pentru maturi, iar pentru copiii cu vârsta de până la 10 ani – 13 lei.

„Trenul va fi repus în circulaţie în urma mai multor solicitări ale cetăţenilor. Totodată, trenul va staționa o perioadă în stația Zloți, pentru a facilita accesul turiștilor la Mănăstirea din localitate”, au afirmat surse de la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Ruta feroviară Chişinău-Basarabeasca a fost sistată în luna august 2017, din cauza lipsei de pasageri.

În prezent, conexiunea dintre capitală şi localitatea Basarabeasca este susţinută de circa 20 de rute auto interurbane, iar costul călătoriei este de peste 40 de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18001667

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!