ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PSRM şi PCRM au înaintat o moţiune simplă împotriva vicepremierului Iurie Leancă

13:36 | 01.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Fracțiunea Partidului Socialiştilor şi fracţiunea Partidului Comuniştilor au înaintat astăzi în Legislativ o moțiune simplă împotriva vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Deputaţii s-au arătat nemulţumiţi de unele declaraţii ale oficialului, comunică MOLDPRES.

Potrivit deputatului PCRM, Ina Şupac, documentul a fost deja semnat de 26 deputaţi şi are la bază mai multe motive, printre care şi concluziile despre Republica Moldova prezentate recent de Consiliul UE.

Comuniștii îi reproşează lui Leancă şi o serie de declaraţii care atentează la integritatea statului. „Solicităm iniţierea procedurii de demitere a lui Leancă din funcţia de vicepremier pentru Integrare Europeană”, a spus Şupac.

Moțiunea, semnată de socialiști şi comunişti, a fost înregistrată, iar Parlamentul urmează să decidă când aceasta va fi examinată.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18001671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!