ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova pledează pentru promovarea energiei regenerabile, produselor agricole organice și facilitarea comerțului în cadrul Forumului Regional UNECE

17:34 | 01.03.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a condus astăzi Delegația Republicii Moldova la Forumul Regional privind Dezvoltarea Durabilă, organizat de Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa. Din Delegația Republicii Moldova a făcut parte și Secretarul de Stat Iuliana Drăgălin, responsabil de cooperarea internațională în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În intervenția sa, ministrul Ulianovschi a subliniat necesitatea implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU în rândurile celor 56 de state membre UNECE, accentuând necesitatea reducerii barierelor tehnice și regulatorii în dezvoltarea schimburilor comerciale regionale.

În calitatea sa de Președinte al Comitetului Capacități și Standarde de Comerț din cadrul Comisiei Economice pentru Europa, ministrul a reiterat valoarea contribuțiilor Comisiei Economice pentru Europa în dezvoltarea cooperării economice, a promovării energiei durabile, facilitării infrastructurii de transport printre cele 56 de state membre UNECE, precum și implementarea unor politici de mediu în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul Acordului de Mediu de la Paris.

Totodată, Tudor Ulianovschi a exprimat mulțumiri conducerii UNECE pentru asistența tehnică și financiară acordată Republicii Moldova la elaborarea Planului Național de Acțiuni în domeniul facilitării comerțului și diminuării barierelor regulatorii în calea comerțului.

În cadrul Forumului Regional UNECE, Republica Moldova a prezentat experiența țării noastre cu privire la producția ecologică și politicile de consum în domeniul agricol și de securitate alimentară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!