ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

1200 kilometri de drumuri vor fi reabilitate în 2018 în cadrul Programului național „Drumuri bune pentru Moldova”

19:15 | 01.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a prezentat astăzi primarilor și președinților de raioane, în cadrul unei întruniri, organizată de Guvernul Republicii Moldova, porțiunile de drum care urmează să fie reparate în acest an. Noul Program național „Drumuri bune pentru Moldova”, cel mai ambițios proiect de infrastructură lansat după declararea independenței, prevede reabilitarea a circa 1200 kilometri de drumuri, care vor acoperi aproape 1200 de localități, informează MOLDPRES.

Serviciul informare a MEI precizează că premierul Pavel Filip a menționat în adresarea către reprezentanții administrației publice locale că suma totală a investițiilor în drumuri se va ridica la 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei și din Bugetul de Stat – 1 miliard 100 de milioane de lei.

Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede organizarea unei singure proceduri de licitație pentru fiecare raion, care va cuprinde toate sectoarele de drum din unitatea administrativ-teritorială și toate sursele de finanțare. Semnarea contractelor și lansarea lucrărilor sunt preconizate pentru luna mai a acestui an.

Aleșii locali au avut posibilitatea să afle direct de la ministrul Chiril Gaburici și reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii informații privind sectoarele de drumuri regionale propuse spre reabilitare, resursele financiare alocate, dar și proiectele finanțate din surse externe.

„Vom depune toate eforturile ca porțiunile de drum selectate să fie reparate calitativ și în termenii stabiliți. Este important să îmbunătățim condițiile de trai ale cetățenilor Republicii Moldova, iar acesta este un prim pas”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img18001699

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!