ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

14:00 | 03.03.2018 Categorie: Comunicate

Centrul de Expertize Judiciare al Lituaniei va coopera cu CNEJ din Moldova

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Delegația Ministerului Justiției, condusă de ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a vizitat Centrul de Expertize Judiciare din Lituania. A fost analizată activitatea acestuia, oportunitățile de preluare a experienței și metodelor noi aplicate de lituanieni în acest sector.

Centrul de Expertize Judiciare din Vilnius efectuează o gamă vastă de expertize, prin metode avansate inclusiv prin 3D modeling. În acest context, s-a discutat posibilitatea implementării unui program de instruiri pentru experții din Moldova, luând în considerație faptul că experții lituanieni sunt formatori pentru majoritatea statelor membre UE. Se preconizează o cooperare avansată în acest domeniu, în baza planului de acțiuni semnat 2 zile în urmă, de Ministerele Justiției din Moldova și Lituania.

Amintim că, în baza Convenţiei de Colaborare din 23.07.2015, Centrul de Criminalistică al poliţiei din Lituania a găzduit un grup de experţi din țara noastră și a acordat suport la implementarea sistemului de management al calităţii – ISO/CEI 17025 în laboratoarele de expertiză judiciară criminalistice ale CNEJ, acreditate anul trecut. În acest context, menționăm că, obiectivul vizitei este promovarea cooperării juridice dintre Moldova și Lituania, pentru valorificarea potențialului acordurilor bilaterale existente.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!