ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Goțonoagă a câștigat turneul internațional de judo ”Prague 2018”

09:02 | 05.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Dorin Goțonoagă (81 kg) s-a clasat pe primul loc la turneul european ”Prague 2018”, încheiat ieri în capitala Cehiei, relatează MOLDPRES.

În calea sa spre podiumul de premiere el a repurtat cinci victorii. Trei dintre ele le-a obținut înainte de expirarea timpului regulamentar, iar două – în prelungiri. În faza preliminară, Dorin Goțonoagă i-a învins pe Eldar Panhani (Ucraina), Andrea Regis (Italia), Armann Khaltian (Franța). În semifinală el l-a întrecut pe Robin Pacek (Suedia) după aproximativ 7 minute de luptă, iar în finală l-a devansat în minutul al treilea pe Damian Szwarnowiecki (Polonia).

Două victorii în preliminariile turneului a înregistrat Adil Osmanov (60 kg). Câte un meci au câștigat Ion Nacu (73 kg) și Eugen Matveiciuc (90 kg).

La turneu au mai participat Vadim Zaharia (66 kg), Cătălin Marian și Victor Sterpu, ambii la categoria de greutate până la 73 kilograme.

”Scopul principal urmărit este acumularea experienței competiționale în vederea participării la marile turnee din anul curent, care vor demara în mai curent și va începe numărătoarea punctelor pentru calificările la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a declarat pentru agenție antrenorul principal al lotului național Veaceslav Bacal. ”Orice victorie înaripează, îți dă încredere în forțele proprii. Îl felicit pe Dorin Goțonoagă pentru succesul consemnat”, a opinat președintele de onoare al federației naționale, Veaceslav Manolachi.

Dorin Goțonoagă este originar din Hâncești. Primii lui antrenori sunt frații Ilie și Mihail Buiuc. În 2017 a devenit campion european Under-23.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18001782

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!