ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia națională pentru consultări și negocieri colective s-a întrunit în ședință

13:17 | 05.03.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Comisia națională pentru consultări și negocieri colective s-a întrunit la 3 martie curent în prima ședință din acest an. Pe agenda reuniunii au fost subiecte ce vizează îmbunătățirea cadrului legal în domeniul ocupării forței de muncă și pensiilor, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Participanții la ședință au susținut un proiect de lege propus de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ce include măsuri pentru combaterea șomajului, inclusiv prin subvenționarea angajatorilor care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități, care creează locuri de muncă în zonele rurale, precum și a celor care organizează la locul de muncă instruiri pentru stagiari și șomeri.

Consultările au vizat și un șir de subiecte privind acordarea dreptului la pensie pentru limita de vârstă în condiții avantajoase, soluțiile de asigurare a instituțiilor preșcolare, gimnaziilor și liceelor cu un număr suficient de cadre didactice, precum și de eficientizare a sistemului de achiziții publice.

Comisia naţională pentru consultări și negocieri colective are un rol consultativ în elaborarea strategiilor şi politicilor social-economice și de muncă în Republica Moldova. Aceasta reprezintă o platformă de discuții dintre Guvern, patronate și sindicate, cu scopul de a armoniza interesele părților.

img18001794

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!