ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandra Chiriacova și Vladislav Ursu au devenit campioni naționali la tenis de masă

08:11 | 06.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Alexandra Chiriacova din Dubăsari și Vladislav Ursu (Chișinău) au cucerit, la sala specializată a Universității de Stat din Moldova, în premieră, titlurile de campioni naționali la tenis de masă, ediția 2018, relatează MOLDPRES.

Alexandra Chiriacova (13 ani) a devenit cea mai tânără campioană în istoria turneelor desfășurate până în prezent. Ea a învins în toate partidele disputate. Victoria cea mai dificilă (3-1) a repurtat-o în meciul cu ocupanta locului doi la actuala ediție Ecaterina Jibric (Chișinău), campioana din anul trecut. La scorul 2-0 partenera de întrecere a modificat puțin tactica de joc și  a câștigat setul al treilea. Al patrulea set s-a derulat punct în punct de ambele părți până la scorul 10-10. În prelungiri a învins cu 14-12 Alexandra Chiriacova. Locul trei a revenit concitadinei Ecaterina Șmâganovscaia.

”Am muncit mult la antrenamente pentru aceste două locuri premiante. În special, cu Alexandra Chiriacova la capitolul contraatac în vederea meciului cu Ecaterina Jibric, o jucătoare ofensivă. Victoria obținută a fost determinată și de faptul că ea a fost legitimată și se antrenează și la Centrul olimpic al loturilor naționale de tenis din Constanța (România)”, a declarat ieri pentru agenție directorul Școlii specializate din Dubăsari, Valeriu Grosu.

Vladislav Ursu a jucat în finală cu Andrei Puțuntică, originar din Călărași. Ambii sunt legitimați la cluburi din bundesliga Germaniei. Vladislav Ursu a fost mai precis în loviturile decisive, în special, cele executate cu reverul paletei și a învins cu scorul 4-2 (11-7, 11-8, 7-11, 11-8, 4-11, 12-10). Este de remarcat, însă, că Andrei Puțuntică, campion anul trecut, a fost obligat de circumstanțe să joace cu paleta sa de rezervă. Pe locul trei s-a clasat Veniamin Dubrovin (Bălți).

La proba dublu masculin campioni au devenit Vladislav Ursu și Andrei Puțuntică. La dublu mixt pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat duetul Andrei Puțuntică–Natalina Brânză (Bălți). La dublu feminin cea mai bună a fost perechea Alexandra Chiriacova–Olga Blizneț (Dubăsari). Ediția recentă a  fost a 24-a în istoria campionatelor individuale.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18001815

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!