ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile de la Chișinău și București au inițiat implementarea proiectelor privind renovarea mai multor instituții publice din capitală

12:12 | 06.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile de la Chișinău și București au inițiat implementarea proiectelor privind renovarea mai multor instituții publice de la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi la Chișinău de către primarul general interimar al municipiului, Silvia Radu, și primarul general al mun. București, Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă, relatează MOLDPRES.

Cei doi edili au specificat că la întrevederea de astăzi s-a discutat despre procesul de implementare a proiectelor comune, administrarea Primăriei Chișinău, a banilor publici și gestionarea transportului.

„Mulțumim Primăriei București pentru ajutorul acordat prin Programul de cooperare semnat la București, care prevede acțiuni pentru implementarea proiectelor comune în domeniul educației, sănătății și culturii. Prin semnarea protocolului am făcut încă un pas înainte în colaborarea dintre cele două municipalități. Azi am discutat și despre alte proiecte interesante care pot fi realizate la Chișinău. La fel, intenționăm să preluăm practicile care au fost aplicate cu succes la București pentru îmbunătățirea situației de la Chișinău”, a spus Silvia Radu.

„În cel mai scurt timp, urmează să trecem la etapa de implementare a proiectelor aprobate. În acest sens, vor lucra echipe de specialiști atât de la Chișinău, cât și de la București. Sper că realizarea proiectelor comune va duce la îmbunătățirea vieții chișinăuienilor”, a afirmat Silvia Radu.

La rândul său, primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, a remarcat că își dorește ca relațiile dintre cele două primării să fie eficiente și de durată. „Am venit aici nu doar ca la niște prieteni sau vecini, dar ca la frații noștri, cu care trebuie să ne sprijinim în diferite momente grele ale vieții. O să încercăm cu puterile noastre să facem viața cetățenilor de aici mai bună. Astfel, vor fi realizate acțiuni concrete în domeniul educației, culturii și sănătății. Nu dorim să ne oprim aici, vom continua să colaborăm în domeniul serviciilor publice. Avem experiența necesară și dorim să o împărtășim cu autoritățile locale de la Chișinău, astfel ca banii publici să fie cheltuiți cu chibzuință. Este necesar să lucrăm pentru dezvoltarea orașului, siguranța cetățenilor și consolidarea patrimoniului arhitectural. Ne dorim să avansăm, să avem relații de durată și să stabilim o foaie de parcurs pentru obținerea rezultatelor concrete în binele cetățenilor”, a remarcat Gabriela Firea.

Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, efectuează, în perioada 5–6 martie, o vizită oficială la Chişinău. În cadrul acesteia, funcționarul va merge la Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din capitală.

Potrivit unui Program de cooperare semnat la mijlocul lunii februarie la București, Primăria București va face mai multe donații pentru capitala Republicii Moldova și va oferi suport financiar pentru lucrările de renovare a mai multor instituții publice de la Chișinău. Totodată, primarii de Chişinău şi Bucureşti au stabilit şi alte acțiuni de dezvoltare urbană, atragerea fondurilor europene, precum și măsuri în domeniile transport, mediu înconjurător şi protecţia animalelor fără stăpân.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18001826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!