ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM nu va înainta un candidat la alegerile locale din Chișinău

12:26 | 06.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova nu va înainta un candidat propriu la alegerile locale din Chișinău ci va susţine un candidat unic, care va avea suportul tuturor partidelor pro-europene. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, de negocierile cu partidele pro-europene se va ocupa vicepreşedintele partidului Vladimir Cebotari.

„PDM a luat decizia de a susține la alegerile locale anticipate un candidat unic al partidelor pro-europene. Noi vom susține persoana care va reuși să obțină cel mai mare suport politic din partea partidelor de dreapta relevante, respectiv PAS, PL, PPDA și a PPEM”, a spus liderul PDM.

El a adăugat că formaţiunea pe care o conduce este gata să îi susţină în alegerile locale chiar şi pe cei mai aprigi critici ai PDM, cu condiţia ca respectivul candidat să aibă susţinerea dreptei, să poată gestiona primăria şi să îi învingă pe socialişti.

“Este necesar să creăm un front comun ca să nu pierdem bătălia pentru capitală. Dacă partidele pro-europene vor merge în alegeri cu un singur candidat, sunt şanse mari să câştigăm primăria capitalei chiar din primul tur. În aceste alegeri locale noi clasa politică trece un test de maturitate, un test ce vizează nemijlocit şi soarta alegerilor din toamnă”, a adăugat Plahotniuc.

Şeful democraţilor a evitat să spună dacă îl va susţine sau nu pe Andrei Năstase, care ieri a anunţat că va candida pentru funcţia de primar general al capitalei şi a spus că “oricine poate candida".

El a ţinut să infirme zvonurile precum că PDM ar încerca să anuleze alegerile locale anticipate sau să le organizeze în toamnă. “Totul este fals, poziţia PDM este că alegerile locale trebuie să aibă loc în termeni legali”, a conchis Vlad Plahotniuc.

Fotoliul de primar al capitalei a rămas vacant la începutul lunii curente după ce fostul edil Dorin Chirtoacă a anunţat că şi-a dat demisia.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18001829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!