ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Silvicultorii din R. Moldova și România au stabilit un nou cadru de cooperare

14:58 | 06.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Agenția “Moldsilva”din R. Moldova și Regia Națională a Pădurilor  “Romsilva”  din România  au încheiat astăzi la Bucureşti un nou Memorandum de Înțelegere, document care stabilește cadrul cooperării între silvicultorii din cele două țări, comunică MOLDPRES.

Memorandumul prevede schimbul de informații între cele două instituții, transfer de know-how, schimburi de experiență și instruirea silvicultorilor, participarea la concursuri profesionale, dezvoltarea de proiecte comune, colaborarea în sectorul investițiilor.

Totodată, conform documentului,  cele două instituţii urmează să elaboreze  și să implementeze  planuri de management forestier durabil, să coopereze  în domeniul ariilor naturale protejate, să-şi coreleze  pozițiile în problemele sectorului silvic la nivel internațional, să întreprindă  acțiuni comune privind creșterea competitivității și a sustenabilității sectorului forestier.

De asemenea, memorandumul prevede colaborarea în domeniul combaterii deșertificării și eroziunii, acțiuni de împăduriri și dezvoltarea de tehnici de producere a puieţilor forestieri.

“Acest memorandum este o continuitate a unei colaborări productive. Am avut întotdeauna susţinerea colegilor din România, am realizat  de comun acord proiecte interesante şi folositoare fondului silvic, iar prin documentul semnat astăzi  am reconfirmat intenţiile de a lucra împreună pe acest segment”, a menţionat, contactat de MOLDPRES, Ion Haralampov, directorul Agenţiei “Moldsilva”.

Silvicultorii din Republica Moldova și România au dezvoltat relații strânse în ultimii 27 de ani, existând numeroase schimburi de experiență și acțiuni comune între Moldsilva și Romsilva.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18001833

img18001833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!