ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului

16:10 | 06.03.2018 Categorie: Comunicate

La Chișinău are loc reuniunea Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale din Europa de Sud-Est

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. În perioada 5-6 martie curent, la Chișinău se desfășoară ședința Comitetului ofițerilor de legătură ai Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale din Europa de Sud-Est (NALAS). La deschiderea evenimentului a participat Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ermurachi.

În cadrul evenimentului a fost reiterată deschiderea Executivului pentru dialog și conlucrare eficientă cu reprezentanții APL, fiind menționată inițiativa de instituire a unui grup de lucru comun. Totodată, a fost subliniat faptul că raționalizarea structurii administrației publice centrale va fi urmată de reforma administrației publice locale.

Participanții la ședință au trecut în revistă rezultatele activității Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale în anul 2017. De asemenea, a fost examinat planul de activitate pentru anul curent și bugetul planificat în acest sens, fiind analizate oportunitățile de realizare a diferitor proiecte în contextul integrării europene.

NALAS are 16 membri deplini, 7 membri asociați și cuprinde circa 9000 de localități din Republica Moldova, România, Ucraina, Slovenia, Croația, Serbia, Bulgaria, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Albania și Macedonia.  Organizația promovează procesul de descentralizare în cooperare cu administraţia centrală şi organizaţiile internaţionale, promovând ideea că autonomia locală este un atribut-cheie al procesului de tranziţie prin care trec ţările din sud-estul Europei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!