ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima companie producătoare de tichete de masă s-a lansat în R. Moldova

16:39 | 06.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Grupul francez Up a lansat astăzi primele tichete de masă în Republica Moldova, care, potrivit Legii cu privire la tichetele de masă, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2018, este un mecanism suplimentar de  protecție socială a salariaților, informează MOLDPRES.

Tichetele de masă vor fi utilizate în cantine, cafenele, restaurante sau pentru a cumpăra produse alimentare în magazine. Se interzice convertirea acestora în bani. De asemenea, angajatorii care vor oferi angajaților tichete de masă, vor fi scutiți de la plata taxelor salariale. Valoarea unui bon va fi de până la 45 de lei și va fi eliberat atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic.

„Acest eveniment are loc grație acțiunilor întreprinse de Guvern pentru susținerea economiei naționale, iar rezultatele vor fi vizibile în scurt timp – beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici. El a adăugat că  tichetele de masă vin ca o soluție inovatoare pentru angajatorii din Republica Moldova de a răspunde provocărilor legate de atragerea și motivarea salariaților.

„Decizia grupului Up de a face investiția în R. Moldova a fost extrem de rapidă grație deschiderii autorităților moldovenești pentru alinierea cadrului legislativ la normele şi practicile internaționale, prin adoptarea Legii cu privire la tichetele de masă. Vă asigurăm că activitatea filialei Up Moldova va susține mediul economic prin produse și servicii dedicate motivării angajaților, optimizării cheltuielilor profesionale și dezvoltarea comerțului local. Promisiunea mărcii Up „Mai bine în fiecare zi” ne responsabilizează permanent să inovăm și să ne adaptăm serviciile”, a menționat  Julien Anglade, Director de zonă Eurasia, Grupul Up.

„La fel ca și acum 20 de ani, când în Moldova, pentru prima dată, a venit grupul Orange cu servicii inovative de telecomunicații, care în scurt timp au devenit o necesitate, la fel și serviciile grupului Up - suntem siguri că vor constitui un suport indispensabil care oferă multe beneficii pentru mediul de afaceri - angajatorilor și angajaților. Acum, alături de Orange, Mobiasbancă, Lafarge și alte companii anunțăm despre investiția grupului Up”, a spus Pascal Le Deunff, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franței în Republica Moldova. 

Grupul francez este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de servicii alimentare cu tichete de masă. Acesta și-a deschis o filială în Republica Moldova în luna octombrie 2017. În prezent, Up Moldova deține cea mai mare rețea națională de parteneri pentru acceptarea tichetelor de masă Dejun. Astfel, peste 600 de cantine, magazine, restaurante din R. Moldova sunt gata să ofere clienților posibilitatea de a achita prânzul sau produsele alimentare prin intermediul tichetelor de masă – unul dintre cele mai răspândite beneficii extra-salariale la nivel internațional.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan) 

img18001840

img18001840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!