ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat va fi judecat pentru contrabandă cu droguri

10:16 | 07.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, va fi judecat pentru contrabandă cu hașiș în proporții deosebit de mari, relatează MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, suspectul, împreună cu alți complici, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul R. Moldova, cât şi în afara țării, prin intermediul tehnologiilor de comunicare precum Viber, Skype, WhatsApp etc. Bănuiții transportau drogurile pe mai multe trasee în Federația Rusă, după care le comercializau.

Ajunși la Moscova, membri grupării descărcau drogurile și le păstrau în locuri special amenajate (garaje arendate), după care le comercializau în cantități mai mici cumpărătorilor permanenți sau le transportau în alte regiuni ale țării.

Astfel, la începutul anului 2010, după ce alt complice a organizat transportarea prin contrabandă din Spania în R. Moldova a 25 kg de hașiș, făptuitorul, împreună cu altă persoană, s-a deplasat la un garaj din Chișinău, unde au camuflat cele 25 kg de hașiș în rama automobilului său, care era reutilat prin construcție și adaptat pentru camuflarea și transportarea drogurilor.

La fel, suspectul, fiind la volanul automobilului indicat, a transportat substanțele narcotice spre Federația Rusă, traversând frontiera de stat prin teritoriul din stânga Nistrului.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 10 ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!