ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ratingul lui Vladimir Putin scade în cele mai mari orașe din Rusia

10:39 | 07.03.2018 Categorie: Externe

Moscova, 7 mar. /MOLDPRES/. Ratingul candidatului la funcția de președinte al Rusiei Vladimir Putin a scăzut într-o lună, la Moscova și Sankt Petersburg, de la 69,7% în ianuarie, la 57,1% în februarie. Potrivit Centrului rus pentru studiul opiniei publice, la sfârșitul anului 2017, ratingul lui Putin a scăzut și în alte mari orașe cu 12%, scrie kommersant.ru, citată de MOLDPRES.

„În orașele mari, factorul fricii și presiunii administrative este mai slab. Pe lângă aceasta, locuitorii acestor orașe au pretenții mai mari, mai multe surse de informare, de aceea eu sunt mai critici față de putere. Oamenii știu că sunt și alți candidați”, susține șeful Centrului pentru studiul opiniei publice, Valeri Fiodorov.

O sursă apropiată de administrația prezidențială rusă explică căderea ratingului lui Putin prin activism scăzut și greșeli din cadrul campaniei prezidențiale. „În realitate, cifrele sunt cu mult mai mici. Prezența reală va fi, în cel mai bun caz, de 55-60%, iar rezultatul lui Putin oscilează între 50 și 65%, în funcție de regiune. Dacă la Moscova vor ieși peste 50% din alegători – va fi un act de eroism”, îl citează kommersant.

Alegerile prezidențiale în Federația Rusă se vor desfășura pe 18 martie. Potrivit ultimului sondaj realizat de Centrul rus pentru studiul opiniei publice, ratingul lui Vladimir Putin constituie 69,7%, Pavel Grudinin – 7,1%, Vladimir Jirinovski – 5,6%, Xenia Sobciak – 1,1%.

(Editor A. Răileanu)

img18001859

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!