ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Silvio Berlusconi îl va sprijini pe liderul Ligii Nordului pentru funcţia de premier al Italiei

11:53 | 07.03.2018 Categorie: Externe

Roma, 7 mar. /MOLDPRES/. Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri că îl va sprijini pe Matteo Salvini, preşedintele Ligii Nordului (extremă-dreapta), în eforturile acestuia de a forma un guvern după recentele alegeri parlamentare din Italia, relatează Reuters, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Cele patru partide din coaliţia de centru-dreapta au convenit în timpul campaniei electorale ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să conducă noul guvern.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, devansând formaţiunea Forza Italia, a lui Berlusconi, care a obţinut numai 14% din voturi.

"Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui (Matteo) Salvini de a forma un guvern", a declarat Berlusconi pentru Corriere della Sera.

"Eu sunt aici să-l sprijin, să garantez soliditatea coaliţiei şi să respect angajamentele noastre faţă de alegători", a mai spus el.

Potrivit rezultatelor alegerilor, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a devenit primul partid al ţării, cu peste 31% din voturi. Coaliţia formată din Forza Italia a lui Silvio Berlusconi şi Liga Nordului (extrema dreaptă) ar obţine circa 37%, mult peste rezultatul obţinut de Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Matteo Renzi (19%).

(Editor A. Răileanu)

img18001867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!