ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de distrugere a gheţii

13:48 | 07.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat până pe data de 12 martie Cod Galben de distrugere a gheţii, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în legătură cu încălzirea bruscă a vremii, în bazinele acvatice și în lacurile din țară, se prognozează distrugerea gheții. Totodată, pe unele sectoare de râuri se vor produce scurgeri ale sloiurilor de gheață cu formarea zăpoarelor. 

„Gheaţa este subțire, fragilă şi îmbibată cu apă, ieșirea pe ea prezintă pericol, de aceea atenționăm pescarii să fie prudenți și părinții să-și supravegheze copiii”, se indică într-un comunicat SHS. 

În acelaşi timp, încălzirea bruscă a vremii și topirea zăpezii va intensifica formarea scurgerilor pe pante cu risc de inundații locale.

În această ordine de lucruri, agenţii economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare sunt avertizați să verifice starea barajelor şi unde este necesar să efectueze lucrări de consolidare.

În următoarele zile se prevăd maxime termice până la 16 grade Celsius, izolat cu precipitaţii sub formă de ploi, cer variabil.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18001872

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!