ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a inițiat campania de salubrizare de primăvară

16:06 | 07.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chişinău a inițiat astăzi campania de salubrizare de primăvară. Lucrările vor fi desfășurate până la data de 6 aprilie, în baza unui plan aprobat de primarul general interimar, Silvia Radu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei capitalei, în perioada campaniei de curăţenie de primăvară, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura salubrizarea teritoriilor de uz comun, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, dar şi curăţarea pilonilor şi a pereţilor unde au fost plasate anunţuri publicitare neautorizate. La fel, Regia locativ-comunală va monitoriza lucrările de salubrizare şi amenajare a terenurilor aferente blocurilor de locuinţă, inclusiv a terenurilor de joacă pentru copii şi a celor de sport.

În acelaşi timp, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie va asigura salubrizarea străzilor şi a pasajelor subterane, spălarea şi vopsirea balustradelor podurilor şi a parapetelor de protecţie de pe străzi. În aceeași perioadă, vor fi salubrizate şi amenajate toate curţile şi terenurile aferente grădiniţelor, şcolilor şi instituţiilor medicale din municipiu.

Totodată, preturile de sector vor lichida gunoiştile neautorizate şi vor curăţa albiile bazinelor acvatice şi a râuleţelor din municipiu, inclusiv râuleţele Durleşti, Valea Gâştei, Holbacica, Ţiganca, Malina Mică, Valea Trandafirilor, Ciocana şi Munceşti.

La fel, responsabilii din cadrul Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” vor efectua lucrări de curăţenie generală în parcuri, scuaruri, alei şi spaţiile verzi din Chişinău şi vor repara mobilierul urban. De asemenea, vor defrişa arborii avariaţi de pe domeniul public şi vor sădi copaci în locurile în care lipsesc.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc, a specificat că astăzi muncitorii au început curățarea gurilor de scurgere a canalelor pluviale. „Odată cu îmbunătățirea timpului de afară, vor fi curățate gazoanele și teritoriile adiacente blocurilor locative", a spus Brânzaniuc.

Responsabilii de realizarea lucrărilor vor prezenta rapoarte săptămânale privind lucrările îndeplinite.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001879

img18001879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!