ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii din stânga Nistrului au primit o donaţie de autospeciale şi echipament

11:19 | 10.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Două autospeciale şi echipament de intervenţie au fost donate pompierilor din stânga Nistrului, în cadrul unei festivităţi organizate ieri la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), transmite MOLDPRES.

Donaţia a fost posibilă cu susţinerea „Operaţiunii Florian” din Marea Britanie în parteneriat cu Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil (EASST).

La eveniment au fost prezenţi ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în R. Moldova, Lucy Joyce, directorul asociației de caritate „Operațiunea Florian”, Bruce Hoad, șeful IGSU, general–maior Mihail Harabagiu, conducătorul grupului de lucru pentru combaterea criminalității și situațiilor excepționale din partea Tiraspolului, Ruslan Mova ş.a.  

„Tehnica și costumele de luptă au fost oferite pompierilor și salvatorilor din stânga Nistrului, fiind fortificat încă un pas de consolidare a măsurilor de sporire a încrederii între ambele maluri și menținerea capacităților comune pentru asigurarea securității cetățenilor, în special a locuitorilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova”, au menţionat participanţii la ceremonie.

Potrivit datelor IGSU, în anul 2017 colegii din stânga Nistrului au mai beneficiat de o autospecială de intervenție și echipament în cadrul programului “Operațiunea Florian”. „Prin acțiuni de așa fel se sprijină umanitar populația din raioanele de est ale țării, se contribuie la apropierea malurilor Nistrului și la soluționarea problemelor urgente cu care se confruntă locuitorii regiunii transnistrene”, au afirmat surse din cadrul IGSU.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18001913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!